Als 112 wordt gebeld en er is sprake van reanimatie gaat het voor de rest automatisch. Iedereen die in bezit is van een reanimatiediploma en zich als burgerhulpverlener heeft aangemeld krijgen dan de oproep.

Een aantal hulpverleners krijgt de oproep om direct naar het adres te gaan en reanimatie te starten. Andere hulpverleners krijgen de oproep eerst de AED op te halen en dan naar het adres te gaan. Alleen als burgerhulpverlener kun je deze oproepen ontvangen.

Iedereen met een BHV diploma, Ehbo met reanimatie of alleen reanimatiediploma kan zich als burgerhulpverlener aanmelden bij Hartslagnu.

Niet getrainde mensen worden dus niet opgeroepen en krijgen dan ook geen code voor de kast.

Ehbo Hurwenen/Rossum organiseert 2x per jaar een reanimatiecursus met AED. Na deze training kan je jezelf aanmelden als burgerhulpverlener. Deze training moet je jaarlijks herhalen om als burgerhulpverlener actief te kunnen blijven.

De Dorpsraad gaat met EHBO Hurwenen/Rossum in gesprek om de mogelijkheid te onderzoeken om voor de  inwoners van Hurwenen een trainingsavond in dorpshuis de Kil te organiseren.

Als u interesse heeft om deze cursus van een avond te volgen en het benodigde diploma te behalen om als burgerhulpverlener aan de slag te kunnen stuur dan een mail naar dorpsraadhurwenen@gmail.com

Wij nemen dan contact met u op zodra er een trainingsavond georganiseerd kan worden in Hurwenen. De kosten voor dergelijke training zijn €25/35 euro. De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze cursus dus in veel gevallen kunt u gratis uw kennis vergroten en een ander helpen in een noodsituatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *